Nakon upravo održane Bosanskokrupske regate slijede Ključka i Unska, te brojne mini regate.

Od sljedeće srijede, 26. jula, starta trodnevna manifestacija 49. internacionalna turistička Una regata, za čije se učešće može prijaviti na web stranici organizatora – Nacionalnog parka Una u Bihaću.

Tri su etape predviđene, prva od Martinbroda, gdje vodena karavana proslavlja start uz kamping i koncert grupe Retro, zatim centralna – druga dionica – koja uplovljava u grad Bihać, gdje će biti priređen bogat zabavni program, skokovi sa gradskog mosta i koncert Đorđe David&sav fet. Ivana Peters na Gradskoj otoci.

NO LIMIT ZA KRAJ

Treća i posljednja dionica sa ciljem u Bosanskoj Krupi ove godine je besplatna za sve učesnike, a na finišu uz manifestaciju zatvaranja bit će održan i koncert grupe No limit.

Za netaknutu prirodu najbolja je prva dionica Una regate, najveća zabava je tokom druge, a mirna plovidba i besplatno učešće je na trećoj etapi do Krupe.

Bosanska Krupa je zvanični vlasnik neformalne titule najljepšeg malog grada u BiH, a turizam i rafting na Uni napreduju iz godine u godinu u ovoj opštini. Proteklog vikenda tako je održana i jednodnevna Bosanskokrupska regata koju već treću godinu zaredom organizuju. Dakle, slijedi i glavna Una regata, ali za Bosansku Krupu ni tu se priča ne završava.

Već počinju sa planiranjem iduće manifestacije, a juli će da se iskoristi maksimalno.

(Fahrudin Bender, Oslobodjenje.ba)