Sve spremno za 5. tradicionalni turnir u uličnoj košarci: “Streetball Bihać 2017”

krajina.ba
Na ovakav poduhvat od 475 kilometara vožnje biciklom nisu se odlučili ni oni mnogo stariji i spremniji, ali naš Emrah jeste i zato mu posvećujemo ovaj članak koji služi kao primjer svim generacijama.

Da je Bihać uvijek bio uz Srebrenicu, dokazuju i kolone biciklista, motorista i maratonaca koji svake godine odrade svoje rute kako bi posjetili Srebrenicu i učinili da se ovakav zločin nad Bošnjačkim stanovništvom nikad ne zaboravi.

Emrah Šušnjar, golobradi mladić iz Bihaća, inače član košarkaškog kluba Bosna XXL i rekreativac u biciklističkom klubu “DAJ KRUG” iz Bihaća je prije mjesec dana uspio nagovoriti svog oca Sabahudina, inače 100 %-og ratnog vojnog invalida, da ga pusti da proba odvoziti maraton Bihać – Srebrenica koji iznosi čak 475 kilometara. Nakon što je dobio odobrenje od oca, mladi Emrah je odvozio sve tri etape, a prolazeći kroz Bosnu i Hercegovinu je upoznao mnoge ljude koji su mu se divili jer je sa samo 15 godina, na vrućinama od preko 30 stepeni, odlučio da odvozi cijeli maraton.

Nakon što je stigao u Potočare, odao je počast nevino stradalim u Srebrenici i poručio svima onima koji nikad nisu bili u Srebrenici – Potočarima, da dođu, vide, odaju počast i nikad ne zaborave ono što se desilo ovim nedužnim ljudima. To je jedini način da nam se nikad više ovakvo nešto ne desi.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...