Grad Bihać realizira i dva zanimljiva projekta.

Amar Muslić iz Bihaća bicikl kao prevozno sredstvo koristi svakodnevno, a posljednjih pet godina je i član BBK „Daj krug“ Bihać. Za njega je vožnja biciklom jedna od rijetkih sportskih aktivnosti koja se može prilagoditi načinu života, navikama, interesima i potrebama. Kako sam kaže, nastoji da bicikl koristi dnevno u što većoj mjeri i prilikama.

U Gradu Bihaću postoji određeni broj označenih biciklističkih staza koje mogu svim biciklistima olakšati kretanje gradom, a uskoro će ih, najavljuju iz gradske uprave, biti i više. Naime, radi se na projektu markiranja biciklističkih staza u užem urbanom području. Prema riječima Adnana Mekića, inače selektora MTB reprezentacije BiH, Bihać infrastrukturno nije baš u prilici da ponudi odvojene biciklističke staze, ali rješenje za to postoji i nalazi se u označavanju i obilježavanju te staze.

Da će se to uskoro poduzeti potvrdila je Vildana Zulić, pomoćnik gradonačelnika, koja nam je kazala kako su u saradnji sa Zavodom za prostorno uređenje te staze već definirane i u narednih mjesec do mjesec i po dana biti će markirane na način da će biti postavljena vertikalna signalizacija.

(rtvusk.ba)