U Mostaru je 21.05.2015. godine održana svečana konferencija povodom potpisivanja ugovora o dodjeli grant sredstava korisnicima čiji projekti su odobreni za finansiranje u okviru trećeg poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska – BiH od 2007. do 2013. godina.

Ukupno 120 učesnika iz BiH i Hrvatske okupilo se na svečanoj konferenciji na kojoj je predstavljen projekat Bee Promoted – Promocija pčelarstva, koji je odobren za finansiranje u okviru ovog poziva.

Na konferenciji su se obratili šef operacija Odjeljenja za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju Delegacije EU u BiH Masimo Mina, pomoćnik direktora Direkcije za evropske integracije Zara Halilović, pomoćnik ministra u hrvatskom Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Helga Bubanović – Devčić i direktor Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske Ines Kos.

U ime Veterinarskog zavoda Bihać, voditeljica projekta iz Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona je primila certifikat za ugovoreni projekt u okviru trećeg poziva IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska-BiH, koji je kao jedan od 8 projekata promovisan uz prezentaciju ključnih aktivnosti, planiranih ciljeva i rezultata.
Skup su organizovale Operativne strukture programa, Direkcija za evropske integracije Savjeta ministara BiH i hrvatsko Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, u saradnji sa Delegacijom EU u BiH i Agencijom za regionalni razvoj u Hrvatskoj.

/BISCANI.NET

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.