Svi koji su je poznavali bili su svjedoci njenoj dobroti, plemenitosti i vedrom duhu, navodi Udruženje.

Javnost se jutros digla na noge nakon sinoćnje nesreće koja se dogodila u centru glavnog grada Bosne i Herecgovine u Sarajevu kada je smrtno stradala mlada doktorica Azra Spahić.

– Ubiješ mladost. Ubiješ ljekara. Ubiješ osobu. Na pješackom prijelazu ubiješ čovjeka. Ženu. Pješaka. Jednostavno, za neke ljude ne treba postojati nikakva prilika za rehabilitaciju, ma kako ovo brutalno zvučalo. Dok se vi svi izrehabilitujete mi izginusmo – napisala je na svom Facebooku novinarka Emela Burdžović.

Podsjetimo, mladić Armin Berberović sinoć je automobilom marke Mercedes usmrtio mladu Azru (25), prilikom čega su povrijeđene još dvije osobe. Jedna osoba je trenutno u bolnici, dok je druga puštena na kućno liječenje.

Osim Burdžović, oglasili su se i druge javne ličnosti.

Udruženje studenata Medicinskog fakulteta također se oglasilo.

– Sinoć je u Sarajevu u teškoj saobraćajnoj nesreći kao pješak tragično stradala naša draga kolegica, dr. Azra Spahić.

Svi koji su je poznavali bili su svjedoci njenoj dobroti, plemenitosti i vedrom duhu.

Porodici i svim bližnjima iskazujemo najiskrenije saučešće zbog ovog nenadoknadivog gubitka.

Azru ćemo zauvijek čuvati u našim mislima i srcima – ističe Udruženje.

Brojni prijatelji i poznanici se na društvenim mrežama opraštaju od ove mlade djevojke.

Istog dana u 2:30 sati, policijski službenici Sektora uniformisane policije, Odjeljenja za saobraćajne istrage, lišili su slobode lice B. A., rođen 1996. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD iz člana 336. KZ FBiH /Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa/ u vezi sa KD iz člana 332 KZ FBiH /Ugrožavanje javnog prometa, nakon čega je osoba lišena slobode predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo – navedeno je iz MUP-a KS.

(avaz.ba)