U Zenici je održano prvenstvo Bosne i Hercegovine u disciplini low kick gdje je učešće uzelo oko 190 takmičara iz 34 kluba. KBS FAVORIT BH iz Bihaća je nastupio sa 5 takmičara i osvojio isto toliko medalja.

Najsjajnijim odličjima i titulom prvaka države su se okitili Ema Bajrić i Rasim Alunović koji su ovim rezultatom sebi osigurali ulazak u kickboxing reprezentaciju BiH.

Srebrne medalje su osvojili Dževad Ramić i Elmin Bajrić koji su takođe imali odlične nastupe i iako su u finalu imali iskusnije protivnike bili su na nivou zadatka.

Bronzu je osvojio Ahmed Rekanović kojem je ovo bio tek drugi nastup a u meču sa borcem iz Hadžića je bio prilično ravnopravan.

Ovo Državno prvenstvo će biti upamćeno po nastupu Rasima Alunovića koji je u polufinalu pobjedio klasičnim nokautom Eldara Delića a u istom stilu je završio i svoj finalni meč protiv Elvedina Dogloda iz Zenice. Ove ekspresne pobjede su bile i razlog da Rasim osvoji pehar za najboljeg juniora na turniru u disciplini low kick.

Rasim koji je i aktuelni klupski Europski prvak će skupa sa Emom Bajrić imati još dva nastupa u maju (Balkan open i Svjetski kup u Budimpešti) nakon čega će krenuti sa pripremama za Europsko juniorsko prvenstvo koje će biti održano početkom septembra u Makedoniji.