U teškoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj poginuo je M.M. (48) iz Bosanskog Petrovca.

– Policija je obavila očevid kojim je utvrđeno da je 17. februara u 00.30 sati alkoholiziran 51-godišnjak prilikom upravljanja ličnim automobilom nije prilagodio brzinu kretanja, pa je ulaskom u zavoj prešao preko suprotne saobraćajne trake na prostor za zaustavljanje i parkiranje vozila gdje je bočnim dijelom automobila udario u bočni dio parkiranog teretnog automobila (bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka) kojim je prethodno upravljao 32-godišnjak. Potom je u daljnjem kretanju prednjim dijelom automobila udario u osobni automobil slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka koji se kretao iz suprotnog smjera a koji je od udara odbačen te je udario u zaštitnu odbojnu ogradu, a kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Policijske uprave.

U saobraćajnoj nesreći na mjestu događaja je smrtno stradao 48-godišnjak, dok je teško povrijeđeni 51-godišnjak kojemu je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu.

Alkotestom je u organizmu 51-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 0,91 promila, te su od istoga u bolnici uzeti potrebiti uzorci radi analize na prisutnost alkohola.