U ovom trenutku, Gelenderi su ispunjeni smijehom, mirisima tradicionalne bosanske kuhinje i zabavom jer je upravo započela Trahanijada! Manifestacija koju smo svi nestrpljivo čekali traje i sada donosi pravu gozbu i užitak.

Posjetitelji su već uživali u pripremi trahane pod vodstvom prof.dr.sc. Halida Makića i predsjednice proizvođača tradicionalne hrane Stari-novi okusi pri OKUSK-a, Dženane Ahmetspahić. Osim toga, očekuje ih i niz prezentacija o tradicionalnim specijalitetima u BiH.

Svjetla, boje i mirisi ovog događaja osvježavaju Gelendere, a ljubitelji dobre hrane i zabave još uvijek imaju priliku pridružiti se. Manifestacija traje do 16:00 sati danas, tako da je još uvijek vrijeme da se okus Bihaća postane dio vašeg vikenda!

Ne propustite ovu priliku za iskustvo bogate bosanske kulinarske tradicije i veselje zajednice. Vidimo se na Gelenderima na Trahanijadi!

Na fotografijama je jasno vidljivo kako gosti uživaju u izvanrednoj hrani dok istovremeno uživaju u predivnoj izvedbi Mahmuta Alagića i njegovog orkestra.