Košarkaški Klub Bihać objavio je tužnu priču na svojim društvenim mrežama, na dan utakmice njihovom mladom igraču Davudu Haliloviću (11) preminula je majka, ali je on insistirao da igra.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Jučer su naši mladi košarkaši izgubili utakmicu od KK ‘Bratstvo’ iz Bosanske Krupe sa rezultatom 43:48 (konkurencija minibasket).

Ono što je najbitnije spomenuti, u sklopu ovoga svega, jeste da je jučer mama Davuda Halilovića (2012. godište) nažalost preminula u 35-oj godini života.

Davud je i pored ovoga tragičnog događaja koji ga je zadesio došao na utakmicu i inzistirao da igra.
Neposredno prije samog početka utakmice, trener domaće ekipe je saznao za tu informaciju, te je u svlačionici pred svima saopćio šta se desilo.

Trener je pružio podršku mladom košarkašu, zajedno su plakali, ali i svi ostali mladi košarkaši koji su se nalazili u svlačionici nisu mogli suspregnuti suze i dali su podršku našem Davudu.

Davudu je uručena kapitenska traka, te mu je obećano da ćemo svi skupa zajedničkim snagama dati sve od sebe i da ćemo utakmicu odigrati za njega i njegovu mamu, odnosno za njegovu porodicu.

Poslije toga smo izašli na teren i pokušali ostvariti pobjedu, ali nažalost nismo bili psihički na visini zadatka s obzirom da je ovo bilo pretjerano teško za djecu od 9-10-11 godina. Ne umanjujemo uspjeh KK ‘Bratstvo’, čak štoviše im čestitamo.

Ali imati takvu hrabrost i izaći na teren i pritom inzistirati da želiš da igraš pod takvim okolnostima je jedinstven slučaj u sportu, bar kod nas.

Inače, Davud Halilović je sin od Aladina Halilovića koji je dugi niz godina igrao i branio boje KK ‘Bihać’. Stričevi su mu Alen Halilović, koji je također igrao za naš klub dugi niz godina i Izet Halilović koji je u posljednjih nekoliko godina kapiten našeg seniorskog tima.

Mnogo su Halilovići dali za sport, za košarku u gradu Bihaću.

Ovim putem želimo cijeloj porodici Halilović izjaviti iskreno saučešće, neka je Izeti Halilović vječni rahmet, te želimo porodici Halilović, da i u ovim teškim vremenima budu što jači i da zajednički ovo sve prebrode”, saopćeno je iz Košarkaškog Kluba Bihać.

(radiosarajevo.ba)