Ilić: Traje potraga za djevojčicom. Avaz / Telegraf.rs

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine na osnovu informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave za tehniku uhapsila je tri osobe koje se sumnjiče da su putem TikToka objavile da su povezane sa nestankom devojčice Danke Ilić.

O ovome je prvi izvijestio “Avaz”, koji je objavio i imena uhapšenih. Bashar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufankiji su uhapšeni na području općine Hadžići.

– Pripadnici Službe za borbu protiv visoko tehnološkog kriminala identifikovali su IP adresu korisnika naloga sa teritorije Bosne i Hercegovine koji je uživo na TikToku izjavio da se djevojčica nalazi kod njega u podrumu.

Na osnovu te informacije Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine uhapsila je B.T, Z.T i M.T., obavila pretres i utvrdila da je informacija koju je iznio osumnjičeni lažna.

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine osumnjičene će u skladu sa zakonom privesti nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

Akcija je sprovedena u koordiniaciji Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, NCB Interpola Beograd, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, NCB Interpola Sarajevo i Federalne Uprave policije Bosne i Hercegovine, koji su pokazali visok stepen profesionalnost i brzo reagovali na informacije dobijene od MUPa Srbije – saopćeno je iz MUP-a Srbije.

(avaz.ba)