Piše: Biscani.net

U organizaciji Judo kluba “Una” Bihać, gradonačelnik Elvedin Sedić svečano je otvorio 10. Međunarodni kup Una, koji trenutno privlači pažnju ljubitelja borilačkih vještina i sportskih entuzijasta u sali Elektrotehničke srednje škole Bihać.

Ovo takmičenje okupilo je 272 mlada džudaša i džudašice iz čak 29 klubova, koji stižu iz 3 različite države. Takmičari će se boriti za prestižne medalje, a publici će pružiti uzbudljive borbe i sportsko nadmetanje.

Turnir je također odlična prilika za promociju sportskog duha i razmjenu iskustava među mladim sportašima, dok će Bihać ugostiti sportiste iz različitih država. Gradski sportski savez Bihać izrazio je svoju podršku ovom događaju i čestitao Judo klubu “Una” na organizaciji ovog spektakularnog takmičenja.

Kroz svoju organizaciju i trud koji su uložili, organizatori 10. Međunarodnog kupa Una Bihać su dokazali da su pravi lideri u promociji sporta i da su doprinijeli stvaranju nezaboravnog sportskog iskustva za sve sudionike. Ovaj događaj zaslužuje sve hvale i treba biti inspiracija za buduće sportske manifestacije. Bravo za Judo klub Una Bihać i sve sudionike ovog fantastičnog događaja!

(Biscani.net)