Piše: Biscani.net

Danas je u Bihaću započela dvodnevna obuka u oblasti evropskih integracija s naglaskom na metode, načine i tehnike usklađivanja zakonodavstva. Inicijativa je rezultat suradnje između Ureda Vlade Unsko-sanskog kantona i Direkcije za evropske integracije.

Obuka okuplja stručnjake iz različitih sektora i ima za cilj pružiti dublje razumijevanje i specifična znanja o procesima usklađivanja zakonodavstva s europskim standardima.

Direkcija za evropske integracije također je sudjelovala na obuci, pružajući svoj doprinos i stručnost u postizanju boljeg razumijevanja zahtjeva EU i najboljih praksi u pravnom usklađivanju.

Teme obuke obuhvaćaju mnoge aspekte metoda i alata za usklađivanje, a sudionici će imati priliku razmijeniti iskustva i sudjelovati u raspravama o izazovima i prilikama koje se pružaju u ovom procesu. Očekuje se da će obuka doprinijeti stvaranju temelja za daljnje korake u procesu europskih integracija.

Ova dvodnevna obuka predstavlja važan korak prema jačanju kapaciteta i znanja relevantnih aktera u BiH, čime se ubrzava proces europskih integracija. Kroz takvu suradnju na lokalnom i državnom nivou, Vlada USK i Bihać potvrđuje svoju posvećenost europskim integracijama i daljem pristupanju Europskoj uniji.

(Biscani.net)