U organizaciji Savjeta MZ Orašac danas je u naselju Duljci obilježena trideseta godišnjica od zvjerskog ubistva 40 civila Bošnjaka od strane pripadnika tadašnje Vojske RS.

I ovaj put, kao ranijih godina, obilježavanju godišnjice prisustvovali su brojni članovi porodica koje su 23. septembra 1992. godine, ali i cijelim tokom agresije, doživjele gubitak svojih najbližih. Prisutnima su se obratili Ramo Zulić, predsjednik Savjeta MZ Orašac, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, Adnan Alijagić, ministar u Vladi USK-a i dr. Mujo Begić koji je ovom prigodom govoreći o historijskim činjenicama podsjetio sve prisutne na zločin počinjen u Duljcima prije tri decenije.

“Danas i svake tužne godišnjice mi ćemo dolaziti na ovo mjesto zločina i civilizacijske sramote koja je učinjena nad nevinim žrtvama samo zato što su bili druge vjere i nacije. Ono što je bitno jeste da pored okupljanja mi moramo pisati o ovim zločinima kako isti ne bi bili zaboravljeni kao što su bili zločini u ovoj Ljutočkoj dolini 1941. godine”- kazao je gradonačelnik Fazlić.