Sinoć je u prepunoj sali Muzeja AVNOJ-a u Bihaću održana promocija knjige “U trostrukom obruču – Okrug Bihać u vojnim planovima i izvještajima Srpske vojske Krajine 1994.-1995.” autora dr. sc. Franje Jurića.

Promotori ovog naučno-istraživačkog rada dr. Jurića bili su: dr. Franjo Komarica, banjalučki biskup, dr. sc. Albin Muslić, mr. sc. Elvedin Sedić, gradonačelnik Bihaća i prof. Goran Mrnjavac, kustos Muzeja u Kninu. Govoreći o knjizi, promotori su naglasili veliku važnost ovog naučnog djela za razumijevanje i tumačenje događaja, posebno onih vojnih, na prostoru ne samo tadašnjeg bihaćkog okruga, nego i znatno šire na prostoru BiH i susjedne Hrvatske. Knjiga je rezultat dugogodišnjeg istraživačkog rada dr. Jurića temeljenog na arhivskoj građi i pouzdanim sekundarnim izvorima. Donosi preko 200 dokumenata koji govore o planiranim i izvedenim vojnim akcijama SVK na bihaćkom okrugu, ali i o drugim aspektima vezanim za civilni život na području izoliranog Okruga Bihać od 1992.-1995.

Promotori su naglasili da će knjiga dati veliki doprinos historiografiji i daljnjim historijskim istraživanjima kako u BiH, tako i Republici Hrvatskoj.