U Sarajevu proslavljen Dan nezavisnosti SAD-a: Gradonačelnik Fazlić i vijećnik Amidžić gosti iz Bihaća

abc.ba
Sjedinjene Američke Države proslavljaju usvajanje Deklaracije nezavisnosti, a ove godine se slavi 241. rođendan ove države.

Tim povodom upriličen je svečani prijem u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u povodu proslave Dana nezavisnosti.

“Značaj ove vrste događaja je da okuplja ljude iz svih sfera života sasvim odbacujući podjele koje prečesto postoje u društvu. Od hrabrih mladih ljudi do penzionera, od lidera u vlasti do opozicije, od poduzetnika do akademika, od novinara do muzičara. Svi vi koji ste ovdje večeras imate nešto zajedničko: budućnost Bosne i Hercegovine”, rekla je ambasadorica Maureen Cormack poručivši da se nada da će svi u narednoj godini svakodnevno puno raditi kako bi doprinijeli slobodi i napretku u BiH.

Uz muziku i brojne zvanice iz političkog, javnog i kulturnog života Bosne i Hercegovine, te članove diplomatskog kora i predstavnika međunarodnih organizacija, gosti Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, odnosno ambasadorice SAD-a u BiH Maureen Cormack iz Bihaća bili su gradonačelnik Grada Bihaća Šuhret Fazlić i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Bihaća Armin Amidžić.

“Najsretniji dan u mom životu bit će onaj kada na nivou BiH pronađemo konsenzus oko datuma naseg Dana nezavisnosti i kada ga svi zajedno proslavimo i obiljezimo na jednom kulturnom nivou koji će biti odraz svega što želimo biti. Večerasnjom izvedbom himne BiH prije himne SAD-a stekao sam dojam da je Amerikancima više stalo do ove zemlje nego nama samima. To moramo mijenjati jer BiH ima budućnost samo kao građanska država prema kojoj će svi njeni građani gajiti patriotske osjećaje”, rekao je gradonačelnik Šuhret Fazlić.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...