Piše: Biscani.net

Učenici iz grada Siegburga stigli su 22.04.2024. godine u Bihać i boravit će kao gosti do 28. aprila. Ovo je njihova prva posjeta, dok će učenici Gimnazije “Bihać” u pratnji profesora posjetiti Njemačku u septembru ove godine.

Projekt uključuje šest učenika iz Städtische Gesamtschule am Michaelsberg i pet učenika iz Gimnazije “Bihać”. Jučer je u prostorijama škole održana komparativna prezentacija o obrazovnim sistemima u Njemačkoj i Bosni i Hercegovini, nakon čega su gosti prisustvovali časovima i upoznali način funkcioniranja Gimnazije “Bihać”.

U narednim danima bit će organizirane aktivnosti kako bi se predstavile znamenitosti grada Bihaća i okoline, s ciljem pronalaženja fokusa projekta održivosti. Ova posjeta predstavlja izvanrednu priliku za uspostavljanje prijateljskih odnosa sa školama iz inozemstva i promociju Gimnazije, grada Bihaća, Unsko-sanskog kantona i Bosne i Hercegovine u najljepšem svjetlu. Također, ovo je još jedan razlog za učenike da prošire svoja znanja njemačkog jezika kao sudionici ovog važnog projekta.