Dana 25. 11.2020 godine u 10:00 sati u žegarskoj aleji ili pod ¨Borićima¨ u Bihaću UABNOR Bihać sa gradskom upravom Bihać i ,Sekcijom mladih antifašista UABNOR-a Bihać i svim srednjim školskim ustanovama organizira obilježavanje godišnjice prvog zasjedanja AVNOJ-a Bihać.

Na spomen obilježju delegacije će položiti cvijeće ,te će mladi srednjih škola u okviru Sekcije mladih antifašista održati sat historije i obratiti se prisutnima sa kratkim referatom sa osvrtom na događaj koji se obilježava.

Pozivaju se sugrađani da dođu pod Boriće i odaju počast svim oslobodiocima grada Bihaća.Tu leže isklesane hladne ploče sa imenima većinom bihaćke mladosti koja je položila svoje živote u stvaranju danas suverene i nezavisne BiH u njenim AVNOJ-skim granicama.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.