POLICIJA intenzivno traga za 13-godišnjim Ivanom Lalićem, koji je nestao jučer u zagrebačkom naselju Lanište. Policija je danas popodne zbog Ivanova nestanka aktivirala i tzv. NENO alarm.

NENO je kratica za Nacionalnu evidenciju nestalih osoba, a alarm se građanima aktivira putem društvenih mreža.

Kako je izgledao u trenutku nestanka?

Prema podacima iz Nacionalne evidencije nestalih osoba, Ivan Lalić rođen je 2010., visok je 160 centimetara, ima crnu kosu i smeđe oči. U trenutku nestanka jučer u Ulici Lanište bio je odjeven u plave hlače, dres s natpisom “Dinamo” i “Petković”, a nosio je ruksak tamnije boje i smeđe tenisice.

U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi, molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i na e-mail adresu: nestali@nestali.hr, kažu u policiji.

Što je NENO alarm?

Hrvatska policija je sustav NENO alarm pustila u funkciju krajem 2022. godine te se radi o hrvatskoj verziji onog što je u SAD-u poznato kao “Amber Alert”.  Ako dijete nestane, Ministarstvo unutarnjih poslova obavještava tvrtku Meta, koja inicirati upozorenje odnosno NENO Alarm korisnicima društvenih mreža Facebook i Instagram i to u krugu od 160 kilometara od mjesta u kojem je dijete posljednji put viđeno.

(index.hr)