Piše: Biscani.net

Kao dio svog godišnjeg programa profesionalne orijentacije i informiranja, učenici trećeg razreda Elektrotehničke srednje škole iz Bihaća posjetili su poznate IT kompanije u Sarajevu.

Jedno od odredišta bila je nekadašnja Mistral, sada HTEC Group, koja zapošljava gotovo 600 ljudi u Bosni i Hercegovini, što je čini najvećom kompanijom za softverski inženjering u zemlji. Globalno, HTEC-ov tim broji više od 2.000 zaposlenika, a razvija se preko razvojnih centara u jugoistočnoj Europi i ima kreativne i konzultantske urede diljem svijeta, uključujući Silicijsku dolinu, London, New York, Minneapolis, Amsterdam, Stockholm i Göteborg.

Osim posjete HTEC-u, učenici su se upoznali s kompanijom DizArt Edu, koja se specijalizira za proizvodnju i programiranje robota i CNC strojeva te ima edukacijski centar za obuku kadrova.

Ovom prilikom, Elektrotehnička srednja škola Bihać želi izraziti zahvalnost HTECu i DizArt Edu na njihovoj profesionalnosti, ljubaznosti i toploj dobrodošlici koju su pružili učenicima i profesorima škole. Ovaj dvodnevni posjet bio je vrijedan korak prema profesionalnom usmjerenju učenika prema IT sektoru i inovacijama.

(Biscani.net)