Foto: Lara Selmanović, Marko Žigo i Dino Imamović

Piše: Biscani.net

Učenici trećih razreda Gimnazije “Bihać” imali su privilegiju posjetiti Ured visokog predstavnika Bosne i Hercegovine, Christiana Schmidta, u Sarajevu, dana 26. februara 2024. godine. Ovaj posjet realizovan je uz podršku gradonačelnika gospodina Elvedina Sedića i Nacionalnog parka Una.

Pod vodstvom mentorice Memnune Mahić i profesora Šeherzade Delić i Jasmina Hodžića, gimnazijalci su imali priliku da podijele svoja iskustva stečena istraživanjem u okviru CIVITAS projekta “Ja građanin” te postave zanimljiva pitanja gospodinu Schmidtu.

Po dolasku u OHR, učenike su srdačno dočekali uposlenici, a posebnu zahvalnost učenici su uputili Nejri Ramić i Arijani Čišić-Omerović, koji su im poželjeli dobrodošlicu i stvorili ugodnu atmosferu za razgovor s Visokim predstavnikom. Učenici su aktivno učestvovali u dijalogu postavljajući pitanja koja su ih zanimala i dobijajući zanimljive odgovore.

Učenici se zahvaljuju gradonačelniku Sediću i Nacionalnom parku Una na nesebičnoj podršci, kao i uposlenicima OHR-a na gostoprimstvu. Punog pozitivnih utisaka i novostečenog znanja, vraćaju se u Bihać.