Piše: Biscani.net

Učenici IIa odjeljenja Osnovne škole “Harmani II” zajedno sa svojom učiteljicom, Selmom Cazinkić, imali su priliku da jučer uče o važnosti očuvanja zdravlja i higijene zuba uz pomoć doktora dentalne medicine, Osmana Makića.

Tokom interaktivne radionice na temu “Higijena i pravilna zaštita zuba”, doktor Makić je na neposredan, opušten, ali stručan način prenio znanje o očuvanju zdravlja zuba i povezanosti između zdravlja i higijene. Učenici su aktivno učestvovali u radionici, postavljajući pitanja i razgovarajući sa doktorom, te su kroz razgovor saznali brojne korisne informacije i savjete.

Učenici su istakli da su uživali u ugodnoj radnoj atmosferi i da su radionica i razgovor sa doktorom Makićem doprinijeli njihovom razumijevanju važnosti pravilne higijene zuba i zaštite oralnog zdravlja.

Osnovna škola “Harmani II” i učenici IIa odjeljenja izražavaju tople zahvalnosti doktoru Makiću na predavanju i korisnim savjetima, dok se mi pridružujemo u izražavanju zahvalnosti za uloženi trud i angažman u podizanju svijesti o važnosti oralnog zdravlja.