Piše: Biscani.net

Javna ustanova Osnovna škola “Harmani II” aktivno surađuje s Odjeljenjem pedijatrije Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću, pružajući obrazovanje bolesnoj djeci koja borave u bolnici.

U centru ove hvale vrijedne suradnje ističe se učiteljica Ćima Kurtović, koja ne samo da predaje, već postaje neizostavan oslonac, motivator i prijatelj svakom djetetu koje prolazi kroz bolničke hodnike. Njezina posvećenost i strpljenje izlaze iz okvira učiteljske uloge, prilagođavajući nastavni plan prema svakom djetetu, uzimajući u obzir njihovo zdravstveno stanje i individualne potrebe.

Učiteljica Kurtović postavlja visoke standarde ne samo u održavanju koraka s obrazovanjem, već i u pružanju snažne emocionalne podrške, osiguravajući da se djeca osjećaju uključeno u školski proces usprkos izazovima koje nose. Njezin nesebičan doprinos stvaranju podržavajuće okoline za bolesnu djecu neizmjerno je važan za njihov fizički i emocionalni oporavak.

Učiteljica Ćima Kurtović ostavlja neizbrisiv trag u srcima djece, njeno predano djelovanje predstavlja primjer humanosti i brige prema najosjetljivijim članovima naše zajednice.

(Biscani.net – tekst u sklopu projekta “Promocija lokalnih priča iz USK”)