Nakon blijedih partija sredinom septembra kada je upisao tri vezana poraza, Manchester United je povezao dvije pobjede – protiv Northamptona u English Football League Cupu i protiv Leicester Cityja u Premiershipu.

ok pobjeda protiv niželigaša Northamptona (3:1) nije bila ohrabrujuća, predstava protiv Leicester Cityja (4:1) probudila je veliki optimizam među navijačima Manchester Uniteda.

Već na poluvremenu bilo je 4:0 za Crvene đavole, a golove su postizali Smalling, Mata, Rahsford i Pogba. Iako su tri gola stigla nakon kornera sa lijeve strane, ne može se pobjeći od dominacije i pritiska koji je pravio United u prvom poluvremenu, posebno nakon 20. minute igre kada su se šanse i golovi redali kao na traci.

Koliko je velika pobjeda pokazuje i podatak da je United u prvom poluvremenu nekog ligaškog meča posljednji put uspio postići četiri gola 1. decembra 2012. godine kada je na gostovanju protiv Readinga nakon 45 minuta igre bilo 4:3 za tim legendarnog Sir Alex Fergusona. Toliko je bilo i na kraju.

United je posljednji put na kraju poluvremena ligaške utakmice imao vodstvo od četiri gola razlike poprilično davne 2001. godine kada je u februaru igrao protiv Arsenala, a rezultat prvog dijela bio je 5:1. Na kraju je bilo 6:1.

/klix.ba