AJLA VOJIĆ, Bišćanka, K-1 borac, vrhunska sportašica, djevojka koja je toliko puta BIHAĆ učinila ponosnim, državna prvakinja šest puta, osvajačica mnogih kickboxing turnira, bronzana medalja sa Svjetskog prvenstva u Italiji 2014. god, srebrena sa Europskog prvenstva u Španiji 2015. god, reprezentativka koja je od strane kickboxing saveza BiH dobila specijalno priznanje kao najbolja takmičarka u BiH, ove godine neporažena, osvojila naslov Državne prvakinje, pobjednica Balkan Open-a, pobjednica Svjetskog kupa u Mađarskoj, vlasnica mnogobrojnih pehara za najbolju takmičarku na raznim turnirima, dobitnica priznanja Grada Bihaća JAPODSKI KONJANIK za doprinos u promociji grada kroz sportske uspjehe, treba li dalje nabrajati ?

Ajla Vojić, šesterostruka prvakinja BiH u kickboxu, prema svemu sudeći neće putovati na Svjetsko prvenstvo u Irsku, budući da nema dovoljno novca za troškove smještaja u glavnom gradu ove države.

Nakon što je dobila poziv od selektora kickboxing reprezentacije BiH da krajem avgusta brani boje Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu koje će biti održano u Irskoj u Dablinu, odlazak na ovo takmičenje za Ajlu Vojić iz Bihaća je doveden pod znak pitanja.

Iako je Ajla vrhunska sportašica i K-1 borac, djevojka koja je toliko puta Bihać učinila ponosnim, državna prvakinja šest puta, osvajačica bronzane medalje sa Svjetskog prvenstva u Italiji 2014. godine, srebrene sa Europskog prvenstva u Španiji 2015. godine, sve to nije bilo dovoljno da dobije financijsku podršku od bilo koje zvanične institucije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Irskoj.

“Ovdje je kriza vlasti i na kantonu i u Gradu Bihaću, i na sve naše zahtjeve, koje smo slali još u maju, niko se nije oglasio. A postoje rokovi za određene uplate, primjerice smještaja, kotizacije, itd. Posljednji rok za uplatu smještaja je 31. juli, gdje je potrebno uplatiti 980 eura. Došli smo stvarno u jedan ćorsokak i ne znamo šta da radimo i zato smo se odlučili da se o tome javno oglasimo. Možda će se nekom savjest probuditi. Šteta je zaista, jer će Ajla garantovano donijeti medalju sa Svjetskog prvenstva”, ističe Pikoloti.

Njen trener napominje da Ajla nema adekvatne uslove, ishranu, pripreme, opremu, stipendije i mnogočega drugog što imaju reprezentativci iz drugih država, “ali je to ne sprječava da snagom volje i krajiškim inatom prkosi i postiže vrhunske sportske rezultate koji su je vinuli u sam vrh kickboxinga na svjetskom nivou”.

Za sve one koji su u mogućnosti pomoći da se neophodna finansijska sredstva za odlazak Ajle Vojić na Svjetsko prvenstvo u K-1 disciplini blagovremeno prikupe, mogu svoje donacije uplatiti na žiro račun FAVORIT BH KLUB Bihać u UniCredit Banci br: 3385002275171488 ili kontaktirati njenog trenera na broj telefona 061/734-741.