U ponedjeljak, 04. marta ove godine, direktor Medrese prof. Zuhdija Handanović i njegovi pomoćnici, prof. Mehmed-ef. Mašić i prof. Harun-ef. Pajić, posjetili su medžlise IZ-e Bihać i Bosanska Krupa gdje su ih primili glavni imami: Mensur-ef. Ćehić i Muhamed-ef. Begić te predsjednici medžlisa: g. Samir Bećirspahić i mr. Amir-ef. Mehić.

Na sastanku sa rukovodstvom dvaju medžlisa IZ-e direktor Medrese, sa svojim pomoćnicima, zahvalio se pomenutim medžlisima, njihovim imamima te brojnim vakifima na podršci koju su pružali i konstantno pružaju radu i aktivnostima Medrese „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ u Cazinu. Razgovarano je i o narednim projektima kako u Medresi u Cazinu tako i u medžlisima IZ-e Bihać i Bosanska Krupa.

Tokom sastanka sa rukovodstvom Medžlisa IZ-e Bosanska Krupa razgovarano je i o načinu obilježavanja godišnjice smrti reisa Džemaludin-ef. Čauševića koja će se obilježiti u narednom periodu (28. marta ove godine). Organizatori i sponzori obilježavanja ove značajne godišnjice su Medžlis IZ-e Bosanska Krupa i Cazinska medresa.

Mehmed Mašić, prof.