U organizaciji Sportskog saveza USK, u Bihaću je danas upriličeno potpisivanje ugovora o stipendiranju sa 13 mladih sportaša sa područja Unsko-sanskog kantona koji su zadovoljili kriterije javnog poziva i dobili godišnju stipendiju.

Sportski savez Unsko sanskog kantona, uz podršku Vlade USK, i ove godine realizira ovaj projekat podrške uspješnim sportašima dodjelom sportske stipendije, a ove godine iznos stipendije je 1500 KM.

Ugovore sa stipendistima je potpisao Emir Dautović, predsjednik Sportskog saveza USK, a potpisivanju su prisustvovali Mustafa Ružnić, premijer Kantona i Edvin Alijanović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi USK.

Premijer Ružnić i predsjednik SS USK Dautović istakli su da je zajedničko opredjeljenje vlasti USK da strateški planira unapređenje sportske infrastrukture i razvoj sportskih klubova te da podržava uspješne sportaše.

– Vi ste ambasadori države i obaveza vlasti mora biti i da svojim mladim, uspješnim ljudima stvara uvjete u kojima će postizati vrhunske rezultate. USK je dobar primjer za sviju kako se podstiče razvoj sporta. Pokazujemo i ovim primjerom da možemo biti najbolji, kao što to radimo i kroz druge oblasti. To je ono čemu naš Kanton teži i što ćemo nastaviti raditi, a za našu mladost nikad neće izostati podrška jer oni su naša budućnost, kazao je premijer Ružnić.