Indonežanka Aisiah Sinta Dewi (38) poginula je na aerodromu Kualanam u Medanu nakon što je nasilno otvorila vrata lifta i pala niz okno lifta.

Snimak nadzorne kamare pokazuje ženu kako mirno ulazi u lift na aerodromu prije nego što je uzela svoj telefon.

Bila je zbunjena kad se lift zaustavio dok su vrata okrenuta prema njoj i dalje bila zatvorena.

Nesvjesna da su se otvorila još jedna vrata iza nje, počela je mahnito pritiskati dugmad za hitne slučajeve pokušavajući otvoriti vrata.Žena je tada nazvala svoju nećakinju da joj kaže da je zarobljena dok je nastavila gurati zatvorena vrata. Ubrzo su se otvorila i žena je izašla i pala niz otvor.

Ženina porodica zamolila je osoblje na aerodromu da je potraže nakon što je izgubila kontakt, ali je nisu mogli pronaći na terminalu.

Pronađena je tek tri dana kasnije kada se smrad pojavio iz područja u blizini lifta nakon čega je osoblje aerodroma pozvano da istraži o čemu se radi.

Njezino tijelo pronađeno je zarobljeno na dnu okna i izvučeno je nakon petosatne operacije. Njezini posmrtni ostaci poslani su u bolnicu Medan Bhayangkara na obdukciju.

Dedi Al Subur, šef korporativnih komunikacija na aerodromu, je za nesreću okrivio kvar lifta i primijetio da je sama Dewi pokušala otvoriti vrata.Žrtvin brat, Raja Hasibuan, rekao je da je lift bio loše osiguran i da ne vjeruje da je njegova sestra kriva.

“Ovo je međunarodni aerodrom. Kako su sigurnosni standardi ovakvi? A odgovor osoblja bio je vrlo, vrlo uvredljiv”, kazao je Hasibuan.

(klix.ba)