Piše: Biscani.net

U povodu 31. godišnjice osnivanja 5. korpusa, Odbojkaški klub Bihać organizirao je revijalnu utakmicu koja je okupila veterane Obrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine.

Svečani događaj održan je 19. listopada 2023. godine u sali Srednje elektrotehničke škole u Bihaću. Utakmica je bila prilika da se veterani odigraju na odbojkaškom terenu i prisjete se starih vještina, ali i da pokažu svoju strast prema sportu.

Ono što je činilo ovu revijalnu utakmicu posebnom jest činjenica da su veterani bili pojačani mladim snagama. Ova kombinacija iskusnih boraca i mladih entuzijasta stvorila je posebno emotivan trenutak i simbolizirala kontinuitet sportske tradicije i zajedništva u Bihaću.

Odbojkaški klub Bihać dijeli dio fotografija s ovog događaja kako bi podsjetio na ovo važno okupljanje koje slavi hrabre ljude koji su se borili za slobodu i neovisnost. Revijalna utakmica bila je prilika za sportsku zabavu i zajedništvo te podsjećanje na važnost očuvanja sportske tradicije i uspomena na herojske trenutke iz prošlosti.

(Biscani.net)