Adis Ado Midžić, rođen je 27. aprila 1972. godine u Bihaću, gdje je završio osnovnu i srednju, te nižu muzičku školu. Potom upisuje fakultet matematike i fizike u Banjaluci, ali zbog ratnih dešavanja ostaje u Bihaću, gdje je bio pripadnik 5. Korpusa ARBiH.

Po okončanju rata, zapošljava se u Federalnoj Upravi Carina kao carinski radnik, a ujedinjenjem carinskih uprava entiteta u Upravu za indirektno oporezivanje BiH, nastavio je rad u carinskoj službi prolazeći kroz skoro sve poslove iz nadležnosti Uprave. Trenutno obavlja funkciju vođe smjene na graničnom prijelazu Izačić, carinske ispostave Bihać.

Uz redovan rad na carini, kao vanredan student, 1997. godine završava Višu ekonomsku školu na Ekonomskom fakultetu u Bihaću, a 2006. godine diplomirao je na Fakultetu za poslovne studije Univerziteta u Banjoj Luci i stekao zvanje diplomirani ekonomista. 2018. godine također diplomirao i na Ekonomskom fakultetu u Bihaću Poslovnu ekonomiju, smjer marketing menadžment i stekao zvanje Bachelor poslovne ekonomije. Trenutno, kao vanredan student, pohađa postdiplomski studij Ekonomskog fakulteta u Bihaću, smjer Menadžment i poduzetništvo. Također je i apsolvent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Bihaću. Uz navedeni redovni posao u carinskoj službi, bavi se i registriranim dopunskim djelatnostima u okviru porodičnog biznisa.

Trenutno je sa suprugom suvlasnik Privatne predškolske ustanove Dječiji vrtić „Filii“ u Bihaću, koja uspješno posluje od 2014. godine, te zapošljava 6 radnika.

Od 1989. godine je aktivan član grupe Camino Verde, kao bubnjar i prateći vokal. Također, u jednom periodu, svirao je bubnjeve i u bihaćkoj grupi Remark. Pet godina je aktivno trenirao Aikido, u zimskom periodu redovno se bavi skijanjem, a završio je i obuku za pilota bezmotorne jedrilice.

Oženjen je i otac dvoje djece.

Adis Midžić nalazi se na broju 20. kandidatske liste Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu za Gradsko vijeće Bihać.