Screenshot

DJEVOJČICA Danka Ilić (2) iz Bora u Srbiji je ubijena, objavio je predsjednik Aleksandar Vučić tijekom izvanrednog obraćanja iz Palače Srbija. Ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić objavio je detalje stravičnog slučaja. Obojica osumnjičenih su detaljno opisali zločin i uhićeni su. Terete ih za ubojstvo.

Prijenos presice mogli ste pratiti na vrhu članka.

Ministar opisao tijek događaja

Gašić je rekao da je Dankina majka došla kući u Banjsko polje s djecom u 13:10.

“Djeca su bila u dvorištu, igrala su se i ona ih je u tim trenucima fotografirala”, rekao je Gašić.

Majka je poslala posljednju fotografiju djece mužu u 13:22. Potom je sin tražio vodu koja je bila u vozilu nekoliko metara udaljenom.

“Dok je uzimala vodu, shvatila je da Danke nema. U 13:41 je pozvala muža, koji je došao u 13:55. Potom je u 13:45 pozvala policiju, koja je stigla u 13:59 i odmah krenula u potragu”, rekao je ministar Gašić.

“U ovom slučaju aktiviran je sustav, sustav Pronađi me. Mi smo od izlaska iz stana pratili forenziku telefona, njezino kretanje, pritom uspoređujući sve moguće osobe koje su tu prolazile”, rekao je ministar. Tako su pronađena i dva radnika Vodovoda za koje se ispostavilo da su počinitelji.

“Zaustavili su se, rekli su, zbog potrebe za toaletom”, kaže. “Kad su krenuli, ubrzo su pregazili malenu Danku”, dodao je.

“Udarili su djevojčicu. Osumnjičeni je upravljao vozilom, a suvozač je njeno tijelo, koje je bilo u besvjesnom stanju, prebacio u stražnji dio vozila”, kaže.

“Zaustavio ih je otac i pitao jesu li vidjeli Danku, negirali su. Onda su otišli na deponij”

“U 13:57 zaustavio ih je otac i pitao jesu li vidjeli djevojčicu, odgovorili su da nisu”, rekao je i dodao da su potom otišli na deponij.

“Prilikom dolaska na deponij, S.J. je uzeo tijelo i bacio ga na deponij gdje je bilo smeće, dok je D.D, čuvao stražu. . Nakon toga su se vratili u firmu”, rekao je ministar.

“O hladnokrvnosti svjedoči da je jedan od osumnjičenih, S.J., na poziv direktora istog dana išao u Banjsko polje tražiti djevojčicu”, dodao je.

“Obavljeno je 15 poligrafskih testiranja”, kazao je. Dodao je da su pregledani zapisi 150.000 telefonskih poziva i poruka.

“Kretali su se 20 km/h”, na pitanje kojom su brzinom osumnjičenici autom udarili curicu.

Sumnja se na to da se jedan od dvojice vratio na deponij dok je trajala potraga i premjestio tijelo

“Vozač je imao zakašnjelu reakciju na poligrafsko testiranje, a suvozač je imao reakciju na poligrafsko testiranje”, kaže.

“Odveli su nas na mjesto na deponiju gdje su ostavili tijelo, ali imamo informaciju da se jedan od njih vratio i prebacio tijelo na drugu lokaciju. Ne možemo im vjerovati jer prebacuju krivicu jedan na drugog”, rekao je ministar.

(Index.hr)