Ekipa „Avaza“ boravila je na terenu s pripadnicima Policijske stanice Bihać i svjedočili smo njihovim naporima da održe sigurnost, javni red i mir tokom novogodišnjih praznika. Iako rasterećeni od migrantske krize, policajci su ipak imali pune ruke posla.

Pratili tragove

Potraga za 15-godišnjom djevojčicom, narušavanje javnog reda i mira, nasilje u porodici, samo su neki od slučajeva kojima je naša ekipa svjedočila u Bihaću.

Policajci su u četvrtak u večernjim satima primili poziv iz sigurne kuće da je nestala 15-godišnjakinja koja se htjela vratiti majci, a koja je u tu ustanovu stigla kao žrtva nasilja u porodici.

Patrola je odmah krenula na teren kako bi uposlenima u sigurnoj kući pomogla da pronađu djevojčicu. Temeljito su pratili tragove i svu su snagu usmjerili na to da je pronađu, što su na kraju i uspjeli te je ona vraćena u sigurnu kuću.

Bihaćkim policajcima istog dana u večernjim satima obratila se žena koja je prijavila da ju je fizički napao mlađi član porodice, kojem je ona strina. Incident se, kako je navela, desio u njihovoj zajedničkoj kući u naselju Gornji Srbljani.

Policajci su na licu mjesta obavili razgovor sa ženom koja im je kazala da je boravila u prizemlju te da ju je prijavljeni najprije verbalno napao, a potom ju je udario šakom u glavu. Ljekarska pomoć ukazana joj je u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“, dok je prijavljeni muškarac negirao da je ženu udario.

Prekršajni nalog

Incident je zabilježen i u bihaćkom Domu zdravlja, gdje je, i pored znakova o zabrani snimanja, pijani pacijent snimao jednu od doktorica. Patrola se uputila u Dom zdravlja, gdje se za ljekarsku pomoć javilo više osoba i sve su bile u alkoholiziranom stanju.

Pronašli su muškarca koji je prijavljen i on priznao da je snimao uprkos zabrani.

– Ući ću trijezan u novu godinu – rekao je muškarac nakon što je dobio prekršajni nalog.

(avaz.ba)