– Na udaru lopova i vandala posljednjih dana bile su osnovne škole širom Unsko – sanskog kantona. Oprema za digitalizaciju, nabavljena posredstvom Ministarstva obrazovanja, otuđena je sanske škole „Hasan Kikić“.

USK, 01. februara – Radi se o osam laptopa i nekoliko stotina maraka otuđenih iz školske blagajne. Istraga u ovom slučaju je toku. U isto vrijeme u Bihaću je djelimično uništeno tek postavljeno multufunkcionalno igralište u dvorištu Osnovne škole „Harmani 2“. Na sreću, uz pomoć videonadzora počinilac je otkriven, a slučaj je preuzelo Tužilaštvo USK.

Kako je za RTV USK izjavio Amir Fajić, direktor OŠ „Harmani 2“ , razočaravajuće je što je utvrđeno da se radi o bivšim učenicima ove škole. Podsjeća da je sportski teren postavljen prije nepunih mjesec dana sredstvima Ministarstva obrazovanja i UNHCR-a. Koštao je oko 180.000 maraka, a na korištenje učenicima i sportskim klubovima bit će predan početkom proljeća nakon što bude postavljena zaštitna ograda, golovi, mreže i mobilni koševi.

Razočaravajuća je činjenica da među nama žive ljudi koji su spremni uništiti i minimizirati svaki korak naprijed koji se čini u ovom društvu. Pa čak i ono što služi našoj djeci.

(rtvusk.ba)