Rekonstrukcija bihaćke sportske dvorane “Luke” započela je još prije tri godine, a čini se da se uskoro bliži njeno otvorenje. Radovi su pri kraju, a nadležni su optimistični – početkom oktobra bi trebala biti otvorena i za posjetitelje.

U bihaćkoj gradskoj dvorani Luke radovi su, nakon tri godine, ušli u završnu fazu, pa bi početkom oktobra, brojni sportisti uskoro mogli ponovo početi sa svojim treninzima na ovom mjestu.

„Posljednji radovi su već ugovoreni, to su podupodlagački radovi: zamjena starog estriha, već je urađena hidro i termo izolacija, urađeno je i postavljanje jednog dijela estriha i treba se kraja sedmice završiti i estrih, a u narednom periodu da se postavi i novi parket“, navodi Ermin Lipović, direktor JU za sport, odmor i rekreaciju.

Uređene su i svlačionice i tribine, a ulaganja u ovu rekonstrukciju su se značajno povećala. Razlog tome je inflacija i povećanje cijena građevinskog materijala.

„Bez obzira na sve, investitori Grad Bihać i Gradsko vijeće iznašli su rješenje i obezbjedili su dodatna sredstva“, ističe Lipović.

Osim velike sportske sale završeni su radovi i u onoj manjoj – pomoćnoj, a sljedeća faza je vanjsko uređenje.

„Vanjski radovi bi trebali početi iduće sedmice i trebali bi biti završeni do polovine septembra. U konačnici, svi radovi bi trebali biti do kraja septembra gotovi“, kaže Elvedin Sedić, gradonačelnik Bihaća (POMAK).

Konačnom okončanju radova raduju se i brojni sportski klubovi iz Bihaća, a osim renoviranog prostora za odvijanje treninga, upravo ovaj projekat će olakšati i odvijanje školske nastave za one učenike čije škole nemaju dvoranu.

(federalna.ba)