ČETVRTI je dan potrage za malenom Dankom Ilić, a na društvenim mrežama objavljen je skandalozni video snimljen ispred kuće gdje je djevojčica nestala.

Novinarka i snimatelj s televizije srpskog tabloida Informer, koji inače služi kao propagandna mašinerija srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, stigli su pred kuću Dankinog ujaka i tada je došlo do manjeg incidenta. Naime, došao je čovjek koji se predstavio kao Dankin ujak i rekao im da odu i da nemaju zašto biti pred kućom.

Kazao im je da ugase kameru ili će zvati policiju, što novinarka i snimatelj nisu poslušali, a u cijeloj je situaciji najskandaloznije to što su voditelji u studiju sugerirali da bi njihova ekipa trebala udariti Dankinog ujaka i da će to biti dobro za gledanost.  No to to što je Dankin ujak tražio da se ekipa Informera makne s pozicije pred kućom s koje su se javljali uživo voditelje

Iz studija Informer TV-a u jednom trenutku govore: “Udari ga, Rafa, udari ga!” i dodaju da će to biti dobro za share (udio u ukupnoj TV gledanosti). “Sad kad ga Rafa zabode, vidjet ćeš”, govore još iz studija, kako se moglo jasno čuti u prijenosu uživo.

Pročitajte transkript

N1 je objavio transkript koji prenosimo u nastavku.

Informer: A vi ste tko?

Ujak: Ja sam Dankin ujak i živim ovdje. Nema potrebe da ovdje stojite niti bilo što.

Informer: Ne snimamo vam kuću.

Ujak: Ne pomaknete li se odmah, zovem patrolu.

Informer: Ne snimamo vam kuću, možemo biti na ulici. Mi sad imamo problem. Samo da objasnim gledateljima, ovo je ujak Dankin… On ne želi da mi stojimo ovdje na ulici i da snimamo. Oprostite, iz najbolje namjere smo ovdje.

Ujak: Ne zanima me, nema potrebe da stojite ovdje.

Žena: A zašto dolazite ovdje, zašto ne idete u njihov stan?

Informer: Da vas pitamo kako da vam pomognemo, gospođo.

U tom trenutku ton nestaje, no uživo se čulo nešto drugo.

“Udari ga, Rafa… Udari ga. To će biti dobro za share. Kad ga Rafa zabode, vidjet ćeš”, čule su se riječi iz TV studija.

(index.hr)