Piše: Biscani.net

U dramatičnom obratu, zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Bihać, Adnan Lipovača, objavio je svoju ostavku na sve funkcije u Stranci za Bosnu i Hercegovinu (Stranka za BiH), izražavajući svoje nezadovoljstvo zbog onoga što se događa unutar stranke u Unsko-sanskom kantonu.

Lipovača je istakao: “Nažalost, suočio sam se sa pritiscima i pokušajima da se Strankom za BiH upravlja mimo propisanih procedura i Statuta, što je suprotno transparentnosti i demokratskim vrijednostima koje bi trebale biti temelj svake političke organizacije.

Moja odluka proizlazi iz činjenice da sam odbio sudjelovati u dogovorima koji nanose štetu Bihaću. Dugo sam u politici i moj prioritet je uvijek bio jači, bolji i snažniji Bihać.”

Unatoč svojoj ostavci na funkcije u Stranci za BiH, Lipovača je naglasio svoju predanost radu na rješavanju ključnih pitanja u Bihaću i obećao je da će se boriti za te interese na najbolji mogući način.

Ostajući član Stranke za BiH i ostajući politički aktivan, Lipovača će i dalje surađivati s građanima Bihaća kako bi se izgradio bolji i prosperitetniji grad. Također je zahvalio Stranci za BiH i svojim stranačkim kolegama na podršci koju je primao tokom svog političkog angažmana.

Osim dugogodišnjeg političkog iskustva, Lipovača je i uspješan poslovni čovjek koji vodi dvije vlastite firme u privatnom sektoru. Njegova neovisnost o budžetu i poslovno iskustvo pružaju mu jedinstvenu perspektivu u politici.

Tokom svog prethodnog mandata, Lipovača se istaknuo svojim posvećenim radom na rješavanju ključnih pitanja u Bihaću, a njegova predanost građanima i zajednici osigurala mu je podršku i poštovanje u lokalnoj politici.

S obzirom na njegovu predanost i iskustvo, očekuje se da će Adnan Lipovača biti ozbiljan kandidat na nadolazećim lokalnim izborima iduće godine, te će nastaviti raditi na izgradnji prosperitetnog Bihaća.

(Biscani.net)