Ovogodišnji “Rotary kanjon” okupio je više od 600 registriranih učesnika, koji će pješačiti, trčati ili voziti bicikl od naselja Srbljani do Bosanske Krupe. Cilj i šeste po redu manifestacije u organizaciji Rotary kluba Bihać je promocija prirodnih ljepota Grmuško – srbljanskog platoa i rijeke Une, zdravog života i ekologije.

Također, na ovakav način se ističe neophodnost završetka druge – sigurnije i modernije putne komunikacije Bihać – Bosanska Krupa, kako bi Kanjon napokon mogao biti isključivo prirodna oaza, ili Park prirode.

“Kao i svaki put, imamo veliki broj učesnika iz Unsko-sanskog kantona, ali i gostiju iz ostatka Bosne i Hercegovine, regiona i Evrope. Uživamo u druženju, promoviramo zdrav život, prirodne ljepote i ekologiju. Više od 600 učesnika je iz naselja Srbljani krenulo prema Bosanskoj Krupi, gdje nas očekuje zajednički ručak i zabavni program”, riječi su predsjednika Rotary kluba Bihać Orhana Midžića.

Organizaciju i ovogodišnje manifestacije podržali su Vlada Unsko-sanskog kantona, Grad Bihać, Grad Cazin i Grad Bosanska Krupa.

“Ovo je još jedna potvrda izuzetne saradnje gradova u Unsko-sanskom kantonu. Manifestacija počinje u Cazinu, prolazi kroz dio teritorije Bihaća i završava u Bosanskoj Krupi, te na najljepši način promovira ljepote ova tri grada. Poruka i cilj manifestacije su izuzetno važni iz nekoliko aspekata, pa smo zaista ponosni kada vidimo ovoliki broj učesnika i gostiju”, kazao je gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

(radiobihac.com)