Danas je zasjedala Vlada Unsko- sanskog kantona. Vlada je podržala prijedlog ministra unutrašnjih poslova Senada Kljajića o pokretanju procedure popune upražnjenih radnih mjesta u MUP USK.

Bit će oglašena popuna 85 radnih mjesta za prijem u početni čin policajac.

Ministar za boračka pitanja i RVI Abid Mulalić dobio je saglasnost premijera i kolega na prijedlog pravilnika o kriterijima i postupku odobravanja jednokratne novčane pomoći članovima boračkih populacija.

Na današnjoj sjednici Vlada je razmatrala i više izvještaja o radu javnih ustanova. Negativne ocjene rada u prošloj godini dobili su Kantonalna bolnica, domovi zdravlja Bihać i Bosanka Krupa, te Veterinarski zavod Bihać. Pomenuti izvještaji sa ocjenom Vlade su upućeni u skupštinsku proceduru.

Pohvale za rad dobili su uposleni u Socijalnoj pedagoškoj životnoj zajednici u Bihaću.

/PRESS VLADA USK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.