U Bihaću je danas zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona.

Članovi Vlade Kantona, između ostalog, na današnjoj sjednici, razmatrali su više materijala iz resora zdrastva.

UČESTVUJTE U DISKUSIJI SA GRAĐANIMA NA FORUMU:
– MIGRANTSKA KRIZA

Tako je na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike Kantonalnoj bolnici u Bihaću Vlada USK odobrila finansijsku pomoć u iznosu od 10 000 KM namijenjenih za sufinansiranje pružanja zdravstvene zaštite migrantima.

Domu Zdravlja Bosanska Krupa odobrena je finansijska pomoć za nabavku nove peći i rješavanje problema grijanja u ambulanti Bosanska Otoka te za rješavanje putnog prilaza Doma zdravlja regionalnoj cesti R-404a Bosanska Krupa-Arapuša.

Na zahtjev Opće bolnice Sanski Most odobren je iznos od 50.000 KM za sufinansiranje programskih aktivnosti u 2018. godini, tekuće održavanje zdravstvene ustanove-prostora, medicinske i nemedicinske opreme i nabavku lijekova.

Na 226. sjednici Vlada je razmatrala i informaciju Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta o stanju JU Umjetnička škola „Nusret Keskin-Braco” Bihać sa prijedlogom rješavanja smještaja učenika i nastavnog osoblja u ovoj školskoj godini.

Članove Vlade Unsko-sanskog kantona usvojili su prijedlog za imenovanje pregovaračkog tima Vlade USK za pregovore sa Sindikatom policije Ministarstva unutrašnjih poslova USK.

UČESTVUJTE U DISKUSIJI SA GRAĐANIMA NA FORUMU:
– MIGRANTSKA KRIZA