Osim ulaganja u infrastrukturu, Vlada USK pomaže u opremanju Kantonalne bolnice. S tim u vezi danas je Izudin Saračević, premijer USK, uručio ključeve kardiomobila Smailu Derviševiću, direktoru ove zdravstvene ustanove. Radi se o vozilu nabavljenom iz sredstava Kantonalne uprave Civilne zaštite, a koje je Kantonalnoj bolnici uručeno na korištenje.

Kako je pojasnio Smail Dervišević, direktor Kantonalne bolnice, radi se o kardiomobilu koji će poslužiti za transport pacijenata u udaljene kliničke centre. Ovo vozilo je posuđeno od Kantonalne uprave Civilne zaštite i bit će raspologanju KB u Bihaću dok god je potrebno, jer je vozni park dotrajao i vozila nisu uslovna za transport pacijenata.

„Ono što ćemo u narednom periodu činiti je da sa međunarodnim institucijama, prvenstveno UNDP-om, pokušamo ostvariti još bolju saradnju i osigurati Kantonalnoj bolnici i drugim zdravstvenim ustanovama bolje uslove rada. To će rezultirati boljom zdravstvenom zaštitom za građane USK-a“, izjavio je za RTV USK premijer Izudin Saračević. Nabavka kardiomobila, dodao je premijer Saračević, samo je jedna od aktivnosti, a do kraja godine Vlada USK se planira dodatno angažirati na sličnim aktivnostima kako bi se poboljšalo stanje u Kantonalnoj bolnici.

/rtvusk