Vlada USK: Taksa za izdavanje elektronskih zdravstvenih iskaznica 2KM

rtvusk.ba
Vlada Unsko-sanskog kantona je razmatrala i usvojila brojne prijedloge odluka, među kojima i odluku o utvrrđivnju osnovice za isplatu akontacije plaće i toplog obroka za sve korisnike budžeta za period juli-septembar ove godine.

Članovi Vlade dali su pozitivno mišljenje na Nacrt zakona o šumama Federacije BiH te saglasnost  ZZO USK-a  na predloženu Odluku kojom se utvrđuje iznos takse za izdavanje elektronskih zdravstvenih iskaznica.

Kako je precizirano Odlukom, taksu za izdavanje elektronskih zdravstvnih iskaznica građani će plaćati dvije konvertiblne marke, a USK je prvi u Federaciji BiH koji uvodi e-iskaznice zahvaljujući kojima ih građani više neće morati periodično ovjeravati.

Vlada je imenovala Privremeni Upravni odbor Službe za zapošljavanje USK-a na period od tri mjeseca do okončanja procedure izbora stalnog Upravnog odbora Službe za zapošljavanje.

Prihvatila je i prijedlog rješenja o konačnom imenovanju Nadzornog odbora Direkcije regionalnih cesta USK-a, te pokrenula postupak izbora članova Upravnog odbora Univerziteta u Bihaću iz reda osnivača.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...