Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona sa saradnicima i predstavnici Skupštine USK boravili su danas u posjeti Prijedoru gdje su razgovarali sa predstavnicima povratnika Bošnjaka na područje Prijedora i organizacija koje skrbe o interesima boračkih populacija među povratnicima, o modalitetima za pomoć u rješavanju problema koje su povratničke organizacije istakle kao prioritet.

Delegaciju Unsko-sanskog kantona primio je danas predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović a sastanku se pridružio i novoizabrani gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.
Premijer USK Ružnić, u razgovoru sa predsjednikom Skupštine Duratovićem i gradonačelnikom Javorom, istaknuo je da vlasti ovog Kantona neupitno podržavaju povratničku populaciju Bošnjaka u Prijedor i okolinu te da je ovaj susret sa novoizabranim predstavnicima gradske vlasti prilika da se razgovara o interesima povratničke populacije i strateški planiraju projekti podrške održivom povratku.

Ovo je, istakli su predstavnici Unsko-sanskog kantona, prije svega, podrška temeljnim principima suživota ali i sigurnosti povratnika na područje Prijedora i okoline.