Trifković je pozvao hitnu pomoć, a povrijeđenog je uspješno izvukao iz slupanog automobila i ukazao mu prvu pomoć.

Profesionalni pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, razvodnik Marko Trifković krajem prošlog tjedna pokazao je primjernu prisebnost i pomogao civilu ozlijeđenom u prometnoj nesreći, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prošloga četvrtka, 28. travnja 2022. godine, razvodnik Trifković, inače pripadnik 6. bojne logističke potpore OS BiH iz Banje Luke, po povratku sa zadatka, na magistralnom putu Bihać – Bosanski Petrovac, nešto poslije 19:15 sati, naišao je na civilno motorno vozilo marke SEAT, koje se nalazilo teško oštećeno pored ceste, prevrnuto na krovu.

Ustanovio je da se u vozilu nalazi jedna povrijeđena osoba u teškom zdravstvenom stanju. Unesrećeni je davao znakove života te je razvodnik Trifković pristupio izvlačenju povrijeđenog iz oštećenog vozila.

Pozvao je i hitnu pomoć, a povrijeđenog je uspješno izvukao iz slupanog automobila i ukazao mu prvu pomoć, do dolaska hitne pomoći i nadležne policije. Razvodnik Trifković dao je izjavu policiji i nastavio vožnju ka matičnoj postrojbi u Banjoj Luci, saopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

(www.aa.com.tr)