Dobrotvorna organizacija LDS iz Sjedinjenih Američkih Država donirala je Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću i školama na području Unsko-sanskog kantona (USK) oftalmološku i neophodnu opremu, vrijednu oko 110.000 KM.

Premijer Kantona Mustafa Ružnić i direktor KB Bihać Hajrudin Havić te ministri obrazovanja i zdravstva Damir Omerdić i Nermina Ćemalović, zahvalili su donatorima na ovoj vrijednoj donaciji koju su danas predali Kantonalnoj bolnici.

– Ovo je značajna donacija a krajnji je cilj na vrijeme uočiti probleme s vidom kod školske djece. Drago mi je vidjeti i d postoji kvlitetna koordinacija među kantonalnim insititucijama u realizaciji projekata od značaja. I ovdje je riječ o projektu koji je realiziralo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, uz podršku Ministarstva zdravstva i Kantonalne bolnice u Bihaću, a koja će sa doniranom opremom opremiti još nekoliko ambulanti i omogućiti kvalitetnu kontrolu, omogućiti pravovremenu dijagnozu i liječenje djece koja trebaju liječenje vida, kaže premijer USK.