Učenica iz Unsko-sanskog kantona, Adisa Bolić, se na 20. Matematičkoj olimpijadi Bosne i Hercegovine plasirala na Međunarodnu matematičku olimpijadu koja se održava na Tajlandu od 04. do 16. jula ove godine i time postala prva učenica iz Unsko-sanskog kantona koja će predstavljati našu državu na ovom prestižnom takmičenju.

Kao i svake godine organizaciju i smještaj za učenike plaćaju organizatori, čak su ove godine osigurali i posebne vize za takmičare, međutim putne troškove treba platiti nacionalni tim.

Dok su za takmičare iz Sarajeva kantonalna vlada i ministarstvo obrazovanja već počeli skupljati sredstva i iskazali želju da pomognu, za Adisu Bolić nažalost još nisu obezbijeđena sredstva.

Napominjemo da je Adisa u martu ove godine osvojila zlato na Evropskom matematičkom kupu sa maksimalnim brojem bodova, kao i bronzu na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u maju, što samo djelimično pokazuje o kakvom nevjerojatnom talentu je riječ.

/Biscani.net

 

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.