Na poziv predstavnika općine Bosanski Petrovac, dana 21.9.2018. godine, ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona mr.Jasmin Burnić, posjetio je Javno preduzeće Komunalno i općinski organ uprave.

U okviru posjete predstavnici JP Komunalno Bosanski Petrovac ministru i predstavnicima općine koji su se priključili posjeti, pokazali su kamion tipa auto-podizač kontejnera 5-7 m3 koji je nabavljen uz financijsku podršku iz namjenskih sredstava Ministarstva u iznosu od 25.000 KM, te su ih upoznali sa ciljevima i svrhom projekta pod nazivom “Proširenje obuhvata prikupljanja i odvoza otpada iz ruralnih sredina” kojeg je Ministarstvo također podržalo sa 20.000 KM.

Nakon toga upriličena je posjeta u općinskom organu uprave Bosanski Petrovac, vezano za implementaciju projekta “Uređenje parkinga i zelenih površina oko parking” za koji je ukupno u zadnje dvije godine utrošeno nešto više od 27.115 KM, i na osnovu kojeg su stvoreni preduslovi da se ova lokalna zajednica u svom budućem razvoju može turistički i kulturno razvijati. Posjeti se kasnije priključio i načelnik općine Bosanski Petrovac, koji je naglasio da se radi o Ministarstvu koje prema njegovim saznanjima najtransparentnije troši sredstva iz ekoloških naknada i da su jedno od rijetkih koje svake godine podrži i općinu Bosanski Petrovac.