Zaigrao se Ured Agencije / Neprecizno saopćenje proglasilo kuću u bihaćkoj ulici Kralja Tvrtka Galijaševićevim vlasništvom

mojusk.ba
Sad je jasno- današnje nejasno i neprecizno saopćenje Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom u vezi upravljanja imovinom u centru grada Bihaća, doprinijelo je zabuni.

Iz njega se nije moglo zaključiti  da li je riječ o imovini bivšeg gradonačelnika Emdžada Galijaševića,a kako se ispostavilo -nije.

“Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom je zaprimila rješenje Kantonalnog suda u Bihaću kojim se od osumnjičenog Emdžada Galijaševića i drugih privremeno oduzima nekretnina poslovni objekat-kuća u ulici Kralja Tvrtka ukupne površine 238 kvadratnih metara i povjerava na upravljanje Agenciji”

Iz ovog citiranog prvog pasusa saopćenja  Agencije pouzdano  bi se moglo zaključiti da je nekretnina poslovni objekat -kuća u ulici Kralja Tvrtka površine 238 kvadrata u zajedničkom vlasništvu “Galijaševića i drugih”.

No, Kenan Kapo, direktor  Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom pojasnio  je za mojusk.ba da je , u stvari, na neki način  sporno  rješenje bihaćkog Kantonalnog suda.

-U rješenju  Kantonalnog suda  se navodi da se privremeno oduzima predmetna imovina  u predmetu “Galijašević i drugi”  i mi smo takvo saopćenje i napisali. Sud je tako nazvao predmet i mi smo to tako i preuzeli – kazao je Kapo.

No, sada je vidljivo da je  Ured za odnose sa javnošću  ove Agencije izostavio riječ “predmet”  pa je nastala zabuna. Neki portali su objavili da je bivšem gradonačelniku oduzeta kuća,a poznato je da njegova porodična kuća nije u ulici Kralja Tvrtka.

Sve u svemu istraga se vodi u vezi dodjele ovog poslovnog objekta kompaniji Ilma Bihaćka trgovina. Nezvanično, Gradsko vijeće je svojevremeno  prema preporuci gradskog pravobranioca  dodijelilo ovu nekretninu pomenutoj firmi,a tadašnji gradonačelnik je ispred Gradske uprave obrazlagao  prijedlog.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...