Piše: Biscani.net

U svakoj godini, učenici JU Gimnazije “Bihać” oduševljavaju svojom izvanrednom organizacijskom i humanitarnom sposobnošću, prikupljajući obilje prehrambenih artikala i osnovnih potrepština tokom događaja poznatog kao Dan solidarnosti. Ova manifestacija se izdvaja zbog svog takmičarskog formata, što motivira brojne učenike da se angažiraju i sudjeluju.

Profesorica Arabela Mešić, koja već dugi niz godina koordinira ovom hvalevrijednom inicijativom, naglašava kako ju inspirira entuzijazam i želja učenika da daju svoj doprinos.

Nije samo obrazovni uspjeh ono što JU Gimnaziju “Bihać” čini posebnom, već i izvanredna solidarnost njenih učenika. Njihova sposobnost prikupljanja značajnih donacija simbolizira njihovu društvenu odgovornost i spremnost da pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

Ove godine, učenici su se natjecali za vodeća tri mjesta, učeći mnogo i oslanjajući se jedni na druge. Kroz svoju samoinicijativnost, uspjeli su nadići sve prepreke na kreativan način.

Ujedinjujući snage i međusobne napore, ova obrazovna ustanova može s ponosom istaknuti da su njeni učenici još jednom pokazali svoju veliku solidarnost, zajedno s impresivnim organizacijskim kapacitetima koji su omogućili ovu humanitarnu akciju. Dan solidarnosti u JU Gimnaziji “Bihać” predstavlja pravu snagu u zajedništvu i pravi primjer humanosti.

(Biscani.net)