Dana 26.02.2022. godine na Ilidži je održan Međunarodni kik boks turnir “GRAND PRIX BiH” na kojem je učešće uzelo 677 takmičara iz 11 zemalja.

KBS FAVORIT BH iz Bihaća su predstavljali Hassan Selimović i Baldar Kurjaković koji su bili na visini zadatka i ostvarili zapazene nastupe u najtezoj kik boks disciplini K-1.

Hassan je u finalnom meču sudijskom odlukom 2:1 savladao odličnog Nuha Hebibovića a meč je bio neizvjestan do samog kraja. Hassan je osvojio i pehar za najboljeg mlađeg juniora na turniru u disciplini K1.

Baldar Kurjaković je imao težak zadatak obzirom da je nastupio u težinskoj kategoriji do 81 kilogram u seniorskoj konkurenciji gdje su se okupili najbolji borci iz regije koji su većinom iskusni i prekaljeni borci.

Baldar u prvom meču uspjeva izvojevati pobjedu nad borcem iz Splita iz respektabilnog AMENO gyma Raula Sunaru kojeg je Baldar uspio jednom i baciti u knock down.

U sljedećem meču ga čeka reprezentativac Crne Gore Klikovac Lazar koji voljom ždrijeba nije imao kvalifikacijsku borbu, te je svjež radio meč sa našim Baldarom koji se prilično potrošio u meču sa Hrvatom.

Baldar je odlično parirao i napadao Crnogorca i nijanse su presudile u korist Lazara.

Odlican nastup naših Bišćana kojima je ovo bio odličan ispit pred nastup na Drzavnom prvenstvu koje će biti održano u martu mjesecu.