U stravičnom događaju koji se odigrao u izraelskom gradu Lodu, mlada trudnica u ranim 20-im godinama izbodena je nožem do smrti, a kako javlja Hitna pomoć, ni njena nerođena beba nije preživjela. Incident se dogodio u četvrtak ujutro u naselju Ramot Eškol.

Prema izvješću Hitne pomoći, dojava o izbodenoj mladoj ženi primljena je jutros u 8:05 sati, a ona je prevezena u medicinski centar Shamir-Assaf Harofe u kritičnom stanju s više ubodnih rana. Nažalost, liječnici su potvrdili njenu smrt nakon što su pokušali pružiti medicinsku pomoć.

Bolnica je izvijestila da je hitno obavljen carski rez kako bi se pokušalo spasiti nerođeno dijete, ali i ono je nažalost izgubljeno.

Snimak incidenta, zabilježen nadzornom kamerom, prikazuje trenutak kada je napadač sa kapuljačom napao trudnicu s leđa dok je šetala s dvoje male djece. Napadač ju je iznenada napao nožem, ubadajući je ukupno 16 puta. Djeca, svjedoci ovog užasnog čina, bježe dok napadač napušta mjesto zločina automobilom.

Policija je pokrenula istragu i traga za osumnjičenima – počiniteljem ubojstva i osobama u automobilu koji su mu pomogli. Snimak događaja upozorava na uznemirujući sadržaj.