Na zahtjev mještana i džematskog odbora Sokolac, gradska uprava Bihaća obezbijedila je sredstva za nabavku topa koji će postačima svaku večer za vrijeme Ramazana označiti akšam namaz , odnosno vrijeme iftara. Povratak tradicionalnom obilježavanju vremena iftara tako će od ove godine biti tradicija, a prvoj večeri i pucnju večeras je pored mještana Sokoca na sokolačkoj kuli prisustvovao je i mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća.

Iftar u MZ Sokolac (18)

Ovog Ramazana gradska uprava Bihaća tako će organizirati iftare za postače u svim bihaćkim mjesnim zajednicama, što bi prema gradonačelnikovim riječima trebalo postati tradicija u narednim godinama.

“ Odlučili smo da u svim mjesnim zajednicama napravimo ifare za postače, a posebno one koji su slabijeg imovinskog stanja. Za mene je ovo velika čast biti sa svojim sugrađanima svaku noć za vrijeme Ramazana širom naših naselja i sela i ovo vrijeme svi zajedno trebamo iskoristiti da se više družimo, odnosno da posvetimo više pažnje porodici i vjeri “- kazao je gradonačelnik Galijašević.

/BISCANI.NET